Live Your Dreams

Saker jag drömmer om

Installera nya fönster

Många av oss tycker om att se oss själva som duktiga amatörhantverkare och kvinnor. Medan vissa uppgifter runt huset lämpar sig för gör-det-själv-entusiaster, finns det andra som bäst lämnas till proffsen. Om du renoverar ditt hem, eller om du har ett fönster som sett bättre dagar, kanske du funderar på att utöka dina kunskaper och försöka installera ett nytt fönster, men hur svårt är det att byta ut ett fönster och vad innebär processen?

Mäta utrymmet

Innan du gör något annat för att hitta det perfekta ersättningsfönstret eller påbörja installationsprocessen, är det viktigt att mäta utrymmet där det nya fönstret kommer att finnas. Detta måste vara 100 % korrekt för att säkerställa en perfekt passform. Mät både höjden och bredden på utrymmet, var noga med att notera de exakta måtten. När du placerar tejpen inuti fönstret, mät avståndet från den ena ramen till den andra, var noga med att mäta toppen, botten och mitten av fönstret. Detta ger dig en mer exakt mätning, eftersom fönster kan skeva med tiden. Om det finns en skillnad mellan dina mått, välj den minsta siffran.

Köpa rätt typ av fönster

Alla fönster är inte lika, och det finns många typer som kanske inte passar för ditt hem. Matcha fönstertypen till stilen på ditt hem och den typ av byte av fönster du planerar att göra. Du hittar bra fönster hos Fönsterfabriken som ett förslag från mig. 

Processen med att installera

Sedan var det ju detta med att ta ut de gamla fönstren och sätta in de nya. Det bästa är att läsa en bra guide om detta, eller se videos på Youtube för att se hur det går till och vad det är för olika saker du måste göra. 

24 Nov 2022