Live Your Dreams

Saker jag drömmer om

Då det är dags köpa hus

Är det dags för dig att köpa ditt första hus? Ni kanske har vuxit ur bostaden och längtar efter att känna en gräsmatta under fötterna när du kliver ut i en egen trädgård? Allt känns enklare när man kan öppna dörren och kliva ut, sätta dig i trädgården och dricka din kopp kaffe. Låta barnen gå ut och leka själva i trädgården, springa in till kompisarna... Som du märker finns det många fördelar med att köpa ett hus och flytta in med hela famljen.

Hur gör man när man köper hus?

Köpa hus sker i olika etapper, och vart och ett av dem behöver klaffa. De flesta har inte sparat till runt miljonen på banken. Har du ärvt pengarna och kan köpa huset direkt är du att gratulera, det är inte så många som kan det. De flesta behöver låna från banken. Med de låga räntenivån vi har är det inte så dum idé. För att anses kreditvärdig, krävs det anställning på heltid. Har du bara det, borde huset vara inom räckhåll. Sedan kommer det svåra. Husen i de största städerna i Sverige kan vara riktigt dyra. Så hur gör du för att huset inte ska kosta dig allt du har och mer därtill?

Rena rama bostadsdjungeln

Det är rena vetenskapen att köpa ett hus. Här kan du få husköp tips. För det första bör du gå på en hel del visningar innan du bestämmer dig. Du kan även ta kontakt med en mäklare och berätta vad du är intresserad av. Många mäklare kan vara riktigt duktiga på att hjälpa dig hitta ett hus som kanske passar dig, om de bara känner till vad du är ute efter. När du väl hittat huset kan det bli budgivning. Blir det så, kom ihåg att ha is i magen, och inte låta känslorna styra dig, så inte husköpet kommer att kosta för mycket. Och glöm inte att det alltid finns bättre hus som du inte vet om än. Lycka till!

14 Aug 2017