Live Your Dreams

Saker jag drömmer om

Drömmer om vintern

Just nu har jag extrem längtan efter vinter. Jag vill ha tjock halsduk, mjuka, varma kläder, härliga dofter från stearinljus och långkok och te, promenader i lugna snölandskap där luften jag andas ut blir till ånga, långa kramar i sängen på morgnarna och mysiga kvällar framför TV alternativt öppen spis med något mysigt pyssel/bra bok. Jag vet att jag romantiserar vintern nu, men varför inte?

Ska testa skidor för första gången

I år har vi bestämt för att göra slag i saken att åka på skidsemester. Jag och min sambo är båda helt gröna på det här med skidor, men vi tänker båda två att det måste vara alldeles fantastiskt i de svenska fjällen. Vakna upp till nyfallen pudersnö; susa ner för mjuka backar; dricka varm choklad på eftermiddagen med solen glittrar över backarna; äta och dricka gott om kvällen medan en brasa puttrar hemtrevligt i bakgrunden.

Björnrike

Först gjorde vi storslagna planer på flotta erfarenheter i Aplerna, men vi har nog bestämt oss för att det får bli en svensk destination denna första gång. På freeride.se har jag samlat massor av information och jämfört olika destinationer och tror att vi har bestämt oss för att testa Björnrike i Vemdalen. Det känns lagom stort och med alternativ för alla nivåer - inte för att vi kommer testa en massa olika, jag blir glad om jag klarar att ta mig ner stående för en grön backe några gånger.

Har du varit i Björnrike? Har du över huvud taget något tips till en to-be nybörjare i skidbacken? Jag har länge drömt om att testa så det ska verkligen bli skoj!

13 Sep 2016