Live Your Dreams

Saker jag drömmer om

Gör verklignhet av entreprenörsdrömmen

Vi har ett liv med vilket vi är fria att göra nästan vad som helst, inom lagens ramar förstås. Den som sätter gränserna för hur vi ska leva är bara vi själva, även om människan tenderar att lätta påverkas av allt från samhällsnormer till nära och käras åsikter. I Sverige råder också en informell lag - Jantelagen - som hela tiden påminner oss om att vi inte ska tro att vi är något särskilt. Förhoppningsvis kommer denna mentalitet att försvinna inom kommande generationer.

Vi ska alla tro att vi är något särskilt, för det är vi. Varje människa sitter på en unik uppsättning talanger och alla är vi kapabla till att bidra till en bättre morgondag. Har du en idé som du tror skulle göra nytta i samhället, eller skänka glädje, så satsa på den. Kör hårt! Det finns inget bättre tillfälle än nu; nuet är faktiskt det enda som verkligen existerar.

Om att starta eget

Istället för att sitta och vänta på att ett bra jobberbjudande ska dyka upp så starta ett eget företag! Ägna dig åt det du älskar och tjäna pengar på det! Om du tror på din affärsidé så har den säkert god grund, kontakta Arbetsförmedlingen för mer information om hur du går till väga, hur starta eget bidraget funkar och huruvida du bör starta en enskild firma eller ett aktiebolag.

Visst kan det bli mycket jobb och stressigt, och i början kanske det inte blir så mycket vinst, men med en långsiktig plan - och god koll på stresshantering - blir entreprenörskapet förmodligen det mest givande du någonsin gjort.

5 Apr 2016