Live Your Dreams

Saker jag drömmer om

Hur ofta bör man städa hemmet?

Att ha det rent hemma, det är viktigt, för hälsan så väl som för att man ska må bra. Men hur ofta ska man då städa hemma? Det hela beror på vilket utrymme man talar om. Den största delen av städningen, den kan du göra varje vecka, men kök och badrum bör göras rent varje dag samt du behöver även se till att storstäda lite då och då. Ett sätt att göra veckostädningen på, det är att anlita en städfirma som kommer och gör det åt dig. 

Städa varje dag?

Det låter kanske jobbigt att städa varje dag, men det vi talar om är köket och badrummet. Dess rum använder du ju varje dag och det är även de rum där det kommer mest bakterier och annat. Därför är det viktigt att hålla dem rena, varje dag. Det behöver inte vara så jobbigt. Passa på att torka av i köket under tiden du lagar mat eller då du ställer in disken i diskmaskinen., 

I badrummetbör du göra rent toalettstolen och torka av duschen. Att torka av handfatet och kranen går snabbt i samband med att du tvättar händerna.

Städa varje vecka

En gång i veckan städar du bostaden lite mer noggrant. Det genom att damma, damsuga och torka golven. Det är inte fel att lägga en dag i veckan för det, som torsdagar, så har du det alltid rent och fint inför helgen. Eller så anlitar du en städfirma att göra det åt dig, varje torsdag. 

9 Feb 2021